JADŁOSPIS tygodniowy OD 16.12.2019r. -23.12.2019r.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
13 grudnia 2019

 

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK 16.12.2019

A i B Kasza jaglana na mleku (7) , chleb graham z masłem (1,7), szynka drobiowa, pomidor, sałata, herbata lipton z cytryną

A ½ banana

A i B i C Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemn., kiełbasą i pietruszką zieloną (9), makaron z twarogiem białym (1,7), jabłko, C dodatek chleb pszenny (1) i pomarańcz, kompot owocowy

B ½ banana

A i B kanapka z serem żółtym, posypana zielonym szczypiorkiem (1,7), szklanka mleka (7)

Wtorek– 17.12.2019

A i B Makaron ziarenka na mleku posypane rodzynkami (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), jajko na twardo (3), ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata wiśniowa

A mandarynka

A i B i C Zupa z fasolką szparagową i kaszą kuk-kus posypana koperkiem zielonym (7,9), leniwe gołąbki polane sosem jasnym (1,3,7), marchewka mini z masłem (7), C musy owocowe z KUBUSIA naturalne i dodatek chleb pszenny (1), kompot śliwkowy

B mandarynka

A i B kukurydzianka na gęsto posypana żurawiną (7)

Środa– 18.12.2019

A i B Kasza manna na mleku (1,7), chleb żytni i masłem (1,7), pasta z fasoli, rzodkiewka czerwona, szczypior zielony, kawa zbożowa na mleku (1,7)

A ½ jabłka

    1. A i B i C Rosół z makaronem nitkami na wywarze drobiowo-wołowym (1,9), C ziemniaki z masłem (7), A i B puree z ziemniaków, kotlet mielony z ryby mintaja uparowany w piecu konwekcyjnym (1,3,4), mizeria z ogórka zielonego (7), C batonik owocowy bez cukru (1) i dodatek chleb pszenny (1), kompot malinowy

B ½ jabłka

A i B opłatek (1)

Czwartek– 19.12.2019

A i B Makaron muszelki na mleku (1,7), chleb razowy z masłem (1,7), ser biały z jogurtem (1,3), pomidor, pietruszka zielona, herbata lipton z cytryną

A 1/2 gruszki

A i B i C Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną, koperkiem zielonym (1,7,9) , ryż z masłem (7), udka duszone w cebuli w piecu konwekcyjnym, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i śmietany (7), C chleb pszenny (1) i czekolada gorzka (1,7), kompot śliwkowy

B 1/2 gruszki

A i B marchewka tarta z śmietaną (7)

Piątek– 20.12.2019

A i B Płatki ryżowe na mleku (1,7), chleb razowy z masłem (1,7), kiełbasa szynkowa, papryka, szczypior zielony (7), herbata miętowa

A wafel ryżowy

A i B Zupa zimowa z jajeczkiem na twardo i ziemn. (3,7,9), makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym (1,7), kompot owocowy

B wafel ryżowy

A i B sałatka po żydowsku z bułką weką i masłem (1,3,7), kakao na mleku (7)

Poniedziałek -23.12.2019

A i B chleb pszenny z masłem (1,7), pasztet drobiowy własnej pracy (3), rzodkiewka, szczypior zielony (7), herbata owocowa

A biszkopty

A i B Zupa jarzynowa z ziemn. (7,9), racuchy z jabłkiem własnej pracy posypane cukrem pudrem (1,3), kompot owocowy

B Biszkopty bez cukru (1,3)

A i B Kisiel owocowy własnej pracy

Jadłospis ma oznaczenia poszczególnych grup wiekowych: A- dzieci 2 latki, B-dzieci od 3 lat do 6 lat, C-dzieci od 7-15 lat

W wyżej wymienionych potrawach występują alergeny, które są na osobnej kartce. Z przyczyn technicznych i organizacyjnych w jadłospisach mogą wystąpić drobne zmiany.

Autor: Gabriela Latosi - intendent