JADŁOSPIS tygodniowy OD 07.01.2020r. -10.01.2020r.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
3 stycznia 2020

 

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

WTOREK 07.01.2020

A i B Płatki orkiszowe na mleku (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), szynka drobiowa, papryka czerwona, szczypior zielony, herbata lipton z cytryną

A plaster melona

A i B i C Zupa jarzynowa z ziemn. i kiełbasą, posypana koperkiem zielonym (1,9), makaron kokardki polany sosem truskawkowo-śmietanowo-jogurtowym (7), kompot jabłkowy, C dodatek chleb pszenny (1) i pomarańcz

B plaster melona

A i B weka z masłem i serem żółtym (1,7), ¼ jabłka , herbata miętowa

ŚRODA– 08.01.2020

A i B Makaron muszelki na mleku (1,7), chleb żytni z masłem (1,7), plaster sera białego (7), pomidor, koper zielony, herbata wiśniowa

A ½ banana

A i B i C Zupa pomidorowa z ryżem, pietruszką zieloną (7,9), kasza jęczmienna (1), gulasz wieprzowy (1,7), sałatka z buraków czerwonych z cebulą, kompot z czarnej porzeczki, C dodatek chleb pszenny (1) + banan

B ½ banana

A i B budyń waniliowy własnej pracy posypany figą (1,7)

Czwartek– 09.01.2020

A i B Kasza kukurydziana na mleku (7), chleb razowy z masłem (1,7), pasta z cieciorki, rzodkiewka, szczypior zielony, kakao naturalne na mleku (7)

A mandarynka

A i B i C Rosół wołowo-drobiowy z makaronem nitkami (1,9), A i B ziemniaki, C ziemniaki z masłem (7), udka panierowane z bułką tartą zapiekane w piecu konwekcyjnym (1,3), surówka ogórka zielonego i sałaty lodowej z śmietaną (7), kompot śliwkowy, C dodatek chleb pszenny (1)

B mandarynka

A i B chrupek kukur.

Piątek– 10.01.2020

A i B Płatki owsiane na mleku (1,7), chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata owocowa

A ½ jabłka

A i B Zupa koperkowa z makaronem kokardkami, (1,7,9) ryż masłem (7), pulpet z ryby mintaja uparowany w piecu konwekcyjnym polany sosem lekko chrzanowym (1,3,4), surówka z kapusty kiszonej kompot wiśniowy, C dodatek chleb pszenny (1) puree-mus z jabłka

B ½ jabłka

A i B wafel ryżowy, słupki marchwi

 

Jadłospis ma oznaczenia poszczególnych grup wiekowych: A- dzieci 2 latki, B-dzieci od 3 lat do 6 lat, C-dzieci od 7-15 lat

W wyżej wymienionych potrawach występują alergeny, które są na osobnej kartce. Z przyczyn technicznych i organizacyjnych w jadłospisach mogą wystąpić drobne zmiany.

Autor: Gabriela Latosi - intendent