JADŁOSPIS tygodniowy OD 13.01.2020r. -17.01.2020r.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
10 stycznia 2020

JADŁOSPIS tygodniowy OD 13.01.2020r. -17.01.2020r.

 

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK 13.01.2020

A i B Płatki owsiane na mleku (1,7), chleb graham z masłem (1,7), kiełbasa szynkowa, pomidor, rzodkiew biała, herbata lipton z cytryną

A ½ gruszki

A i B i C Barszcz biały z ziemn. i jajkiem, (3,7,9), A i B makaron z serem białym, surówka z marchwi i rodzynek, śmietany (1,7), kompot pomarańczowy, C dodatek chleb pszenny (1) i paluszki bez soli (1)

B ½ gruszki

A i B ryż na gęsto z żurawiną (7)

WTOREK– 14.01.2020

A i B Makron muszelki .na mleku (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), twarożek biały z jogurtem (7), papryka czer., koper zielony, inka na mleku (7)

A ½ banana

A i B i C Zupa brokułowa z kaszą kuks-kus zabielana śmietaną posypana pietruszką ziel.(1,7,9), leniwe gołąbki polane sosem pomidorowym zapiekane w piecu konwekcyjnym (3), surówka z ogórka kiszonego, kompot śliwkowy, C dodatek chleb pszenny (1), pomarańcz

B ½ banana

A i B sałatka żydowska (3), bułka wieloziarnista z masłem (1,7), herbata zielona

ŚRODA– 15.01.2020

A i B Płatki ryżowe na mleku (7), chleb żytni z masłem (1,7), pulpet mielony własnej pracy (1,3), rzodkiewka, szczypior zielony, herbata owocowa

A talarki marchwi

A i B i C Zupa jarzynowa z lanymi kluskami (1,7,9), C ziemniaki z masłem, A i B ziemniaki, kotlety mielone z ryby miruny obtoczone w sezamie i zapiekane w piecu konwekcyjnym (1,3,4), marchew + groszek na gęsto (7), kompot z czarnej porzeczki, C dodatek chleb pszenny (1), batonik bez cukrowy (1)

B talarki marchwi

A i B koktajl mleczno-owocowy (7)

CZWARTEK– 16.01.2020

A i B Płatki orkiszowe na mleku (1,7), chleb razowyy z masłem (1,7), ser żółty (7), ogórek zielony, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,7)

A plaster ananasa

A i B Krupnik z zieloną pietruszką (1,9), potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (7), kompot wiśniowy, C dodatek chleb pszenny (1) + soczek Kubuś bez cukru

B plaster ananasa

A i B zapiekane jabłko z rodzynkami w piecu konw.

PIĄTEK– 17.01.2020

A i B Kasza manna na mleku (1,7), chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), jajko na twardo (3), rzodkiew biała, szczypior zielony, herbata lipton z cytryną

A mandarynka

A i B i C Zupa gulaszowa z makaronem (1,7,9), kluski z serem polane koktajlem truskawkowo-jogurtowym(1,3,7), kompot owocowy, C dodatek chleb pszenny (1) + chrupek kukuryd.

B mandarynka

A i B wafel ryżowy z masłem, dżemem owocowym niskosłodzonym (7), herb. Mięt.

Jadłospis ma oznaczenia poszczególnych grup wiekowych: A- dzieci 2 latki, B-dzieci od 3 lat do 6 lat, C-dzieci od 7-15 lat.

W wyżej wymienionych potrawach występują alergeny, które są na osobnej kartce. Z przyczyn technicznych i organizacyjnych w jadłospisach mogą wystąpić drobne zmiany.

Autor: Gabriela Latosi - intendent