JADŁOSPIS tygodniowy OD 20.01.2020r. -24.01.2020r.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
17 stycznia 2020

 

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK 20.01.2020

A i B Płatki ryżowe na mleku (7), chleb graham z masłem (1,7), ser żółty (7), ogórek kiszony, koper zielony, kakao naturalne na mleku (7)

A ½ jabłka

A i B i C Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą i ziemn. (9), A i B spaghetti z warzywami (1,7,9), C spaghetti z warzywami posypane serem żółtym (1,7,9), kompot pomarańczowy, C dodatek chleb pszenny (1) + puree bananowe bez cukru

B ½ jabłka

A i B rogal z masłem (1,7), polany miodem, herbata lipton z cytryną

WTOREK– 21.01.2020

A i B Makron ziarenka .na mleku (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), szynka z pieca, pomidor, szczypior zielony, herbata zielona

A plaster melona

A i B i C Zupa lekko meksykańska z kaszą gryczaną, kawałkami kurczaka, kukurydzą (1,7,9), ryż z masłem (7), kotlety jajeczne (1,3), buraczki ćwikłowe z śmietaną (7), kompot śliwkowy, C dodatek chleb pszenny (1) + wafel-opłatek (1)

B plaster melona

A i B kukurydzianka na mleku posypana rodzynkami (7)

ŚRODA– 22.01.2020

A i B Płatki jaglane na mleku (7), chleb żytni z masłem (1,7), pasta z fasoli białej własnej pracy, papryka, pietruszka zielona, kawa inka na mleku

A plasterki warzywa

A i B i C Zupa pomidorowa z makaronem kokardkami i koperkiem zielonym (1,7,9), ziemniaki, pulpet mielony z fileta ryby morszczuka zapiekany w marchwi, selerze w piecu konwekcyjnym (1,3,4) , surówka z kapusty kiszonej, kompot z czerwonej porzeczki, C dodatek chleb pszenny (1) + banan

B plasterki warzywa

A i B kisiel własnej pracy z tartym jabłkiem

CZWARTEK– 23.01.2020

A i B Płatki orkiszowe na mleku (1,7), chleb razowy z masłem (1,7), pasztet drobiowy własnej pracy (1,3), rzodkiewka czerwona, szczypior zielony, herbata wiśniowa

A ½ pomarańczy

A i B i C Zupa ogórkowa z ryżem, jajkiem, posypana zieloną pietruszką (3,7,9), kasza kus-kus polana jogurtowo-truskawkowym sosem, kompot owocowy, C dodatek chleb pszenny (1) + soczek Kubusia bez cukru

B ½ pomarańczy

A i B bułka weka z masłem (1,7), serkiem wiśniowym własnej pracy (7), herbata lipton z cytryną

PIĄTEK– 24.01.2020

A i B Kasza jęczmienna na mleku (1,7), chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), pasta jajeczna (3, ) sałata, koper zielony, kawa zbożowa na mleku (1,7)

A ½ gruszki

A i B i C Kalafiorowa z makaronem muszelkami (1,7,9), ziemniaki, A i B chipsy z kurczaka w panierce z bułki tartej (1,3), C kotlet schabowy panierowany (1,3), surówka z rzodkwi białej, papryki, śmietany (7), kompot truskawkowy, C dodatek chleb pszenny (1) +mandarynka

B ½ gruszki

A i B wafel –opłatek (1)

Jadłospis ma oznaczenia poszczególnych grup wiekowych: A- dzieci 2 latki, B-dzieci od 3 lat do 6 lat, C-dzieci od 7-15 lat

W wyżej wymienionych potrawach występują alergeny, które są na osobnej kartce. Z przyczyn technicznych i organizacyjnych w jadłospisach mogą wystąpić drobne zmiany.

Autor: Gabriela Latosi - intendent