JADŁOSPIS tygodniowy OD 27.01.2020r. -31.01.2020r.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
24 stycznia 2020

 JADŁOSPIS tygodniowy OD 27.01.2020r. -31.01.2020r.

 

 

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK 27.01.2020

A i B Kasza manna  na mleku (1,7), chleb graham z masłem (1,7),  plaster białego sera (7), pomidor, szczypior zielony, herbata lipton z cytryną

 A plaster ananasa

A i B i C Zupa ryżanka na rosole posypana zieloną pietruszką (9),  pulpety wieprzowo-warzywne w sosie pieczeniowym położone na makaronie kokardkach (1,7,9), C ogórek kiszony, A i B ogórek tarty , kompot pomarańczowy, dodatek chleb pszenny (1) + baton owocowy bez cukru (1)

plaster ananasa

A i B  budyń waniliowy własnej pracy (1,7) posypany suszoną morelą

WTOREK–  28.01.2020

A i B Makaron kłoski  na mleku (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), jajko na twardo (3), rzodkiewka czerwona,  sałata zielona, kakao naturalne na mleku (7)

A  ½ jabłka

A i B i C Krupnik z kaszą jęczmienną, koperkiem  (1,9), ziemniaki, kotlety pożarskie drobiowe (1,3,7), kapusta pekińska z papryką, kukurydzą, śmietaną (7) kompot wiśniowy, C dodatek chleb pszenny (1) +kiwi

B ½ jabłka

 A i B herbatnik BE-BE (1)

ŚRODA–  29.01.2020

A i B Owsianka  na mleku (1,7), chleb żytni z masłem (1,7), pieczeń rzymska własnej pracy (1,3), papryka, koper zielony, herbata malinowa

 

A ½ banana

 

C  Rosół z makaronem nitkami na kurczakach (1,9), ryż (7), pulpet ryby (dorsza) zmielonej  w sosie ziołowym (1,3,4,7), fasolka szparagowa z masłem (7),  kompot z czerwonej porzeczki,  C dodatek chleb pszenny (1) +mus owocowy

½ banana

A i B  kanapka z serem żółtym (1,7), koper zielony, herbata miętowa

CZWARTEK–  30.01.2020

A i B Płatki żytnie  razowy z masłem (1,7), pasztet drobiowy własnej pracy (1,3), pasta z cieciorki, pomidor, rzodkiew biała, inka na mleku (1,7)

A ½ gruszki

A i B i C Barszcz czerwony z fasolą i ziemn. (7,9), kasza gryczana , C gulasz wieprzowo-wołowy (1,7), A i B gulasz wieprzowy (1,7), marchewka mini (7), kompot owocowy,  C dodatek chleb pszenny (1) + gruszka

B   ½ gruszki

A i B  ryż z jabłkiem zapiekany w piecu konwekcyjnym, herbata owocowa

PIĄTEK– 31.01.2020

A i B Kasza kukurydziana na mleku (7), chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), pasztet drobiowy własnej pracy (1,3), ogórek zielony, szczypior zielony, herbata lipton z cytryną

A mandarynka

A i B Zupa wielowarzywna z ryżem (7,9), C    Zupa  pieczarkowa z ryżem i warzywami, pietruszką zieloną (7,9),  A i B łazanki wieprzowe z kapustą kiszoną, C bigos wieprzowo-wołowy + mała bułka pszenna (1), kompot truskawkowy, C dodatek chleb + chrupek kukurydziany X2

B  mandarynka

A i B koktajl mleczno-owocowy własnej pracy (7)

Jadłospis ma oznaczenia poszczególnych grup wiekowych: A- dzieci  2 latki, B-dzieci od 3 lat do  6 lat, C-dzieci od 7-15 lat

W wyżej wymienionych potrawach występują alergeny, które są na osobnej kartce.        

Z przyczyn technicznych i organizacyjnych w jadłospisach mogą wystąpić drobne zmiany.

Autor: Gabriela Latosi - intendent