JADŁOSPIS tygodniowy OD 24.02.2020r. -28.02.2020r.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
24 lutego 2020

 

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK 24.02.2020

A i B Płatki orkiszowe na mleku (1,7), chleb graham z masłem (1,7), ser biały z śmietaną (7), rzodkiewka czerwona, szczypior zielony, herbata lipton z cytryną

 A ½ jabłka

A i B i C Zupa ryżanka z zieloną pietruszką (9), kasza jęczmienna (1),  kawałki mięsa wieprzowego w sosie ziołowym z papryką i warzywami (1,7), kompot pomarańczowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ mus owocowy KUBUŚ

½ jabłka

A i B   koktajl owocowo-mleczny własnej pracy (7)

WTOREK–  25.02.2020

A i B Kasza manna na mleku (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), jajko na twardo (3), papryka czerwona, koper zielony, herbata owocowa

A  plaster melona

C Rosół z makaronem nitkami na kurczakach i wołowinie (1,9), A i B Rosół z makaronem nitkami na kurczakach (1,9),  puree z ziemniaków, kotlet pożarski drobiowy (1,3,7), surówka z kapusty białej z śmietaną (7),  kompot śliwkowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ batonik owocowy bez cukru (1)

B plaster melona

 A i B budyń waniliowy własnej pracy posypany suszoną żurawina (1,7)

ŚRODA–  26.02.2020

A i B Makaron ziarenka na mleku (1,7), chleb żytni z masłem (1,7), pasztet drobiowy własnej pracy (1,3), pomidor, pietruszka ziel., herbata miętowa

A ½ pomarańcza

 

A i B i C  Krupnik z kasza jęczmienną,  kiełbasą (1,9) A i B ryż polany sosem truskawkowo-jogurtowym (7), C- fasolka po bretońsku z wołowiną, kiełbasą szynkową (1,7,9), kompot wiśniowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ paluszki bez soli (1)

B  ½ pomarańcza

A i B  bułka z masłem, dżemem owocowym niskosłodzonym (1,7), herbata z róży

CZWARTEK–  27.02.2020

A i B Kasza kukurydziana. na mleku (7)  chleb razowy z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony , szczypior zielony, herbata lipton z cytryną

A mandarynka

A i B Zupa gulaszowa z ziemn. (7,9), makaron z szpinakiem, posypany serem białym (1,7), kompot z czerwonej porzeczki, C dodatek chleb pszenny (1)+ pomarańcz

B   mandarynka

A i B ryż na gęsto posypany słonecznikiem (7)

PIĄTEK– 28.02.2020

A i B Płatki ryżowe na mleku (7), chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), pieczeń wieprzowa własnej pracy (1,3), sałata zielona, koper zielony, herbata zielona

A ½ banana

A i B  Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną  (1,7,9), ziemniaki, pulpet z ryby morszczuka w sosie lekko chrzanowym (1,3,4,7), surówka z  ogórka kiszonego, kompot owocowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ banan

B ½ banana

A i B  makaron muszelki polany śmietaną (1,7), rodzynkami, kawa inka na mleku (1,7)

                                                                                                            Jadłospis ma oznaczenia poszczególnych grup wiekowych: A- dzieci  2 latki, B-dzieci od 3 lat do  6 lat, C-dzieci od 7-15 lat

                W wyżej wymienionych potrawach występują alergeny, które są na osobnej kartce.         Z przyczyn technicznych i organizacyjnych w jadłospisach mogą wystąpić drobne zmiany.

Autor: Intendent - Gabriela Latosi