JADŁOSPIS tygodniowy OD 02.03.2020r. -06.03.2020r.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
2 marca 2020

 

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK 02.03.2020

A i B Kasza kukurydziana na mleku (7), chleb graham z masłem (1,7), pasta z cieciorki (7), rzodkiew biała, szczypior zielony, herbata lipton z cytryną

A ½ gruszki

A i B i C Zupa kapuśniak z ziemn. (9), A i B spaghetti z warzywami (1,7,9), C spaghetti z warzywami posypane serem żółtym (1,7,9), kompot pomarańczowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ popcorn

B ½ gruszki

A i B racuchy własnej pracy z jabłkiem (1,3), herbata owocowa

WTOREK– 03.03.2020

A i B Makaron literki na mleku (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), pasta jajeczna (3), pomidor, koper zielony, herbata owocowa

A ½ pomarańcza

A i B i C Rosół zasypywany kaszą manną (1), kopytka polane gulaszem z kurczaka z warzywami (1,3,7,9), kompot owocowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ mus owocowy

B pomarańcza

A i B marchew z śmietaną (7), chrupek kuk., herbata lipton z cytryną

ŚRODA– 04.03.2020

A i B Płatki żytnie. na mleku (1,7), chleb żytni z masłem (1,7), pasztet drobiowy własnej pracy (1,3), sałata zielona, pietruszka ziel., herbata miętowa

A ½ jabłka

 

A i B i C Zupa brokułowa z makaronem muszelkami (1,7,9), ryż z masłem (7), C kotlety schabowe wieprzowe (1,3), A i B chipsy z piersi kurczaka (1,3), surówka z kapusty pekińskiej i śmietany (7), kompot truskawkowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ batonik bezcukrowy (1)

B ½ jabłka

A i B kasza kukurydziana na gęsto z dodatkiem wiśni (7)

CZWARTEK– 05.04.2020

A i B Płatki owsiane na mleku (1,7) chleb razowy z masłem (1,7), ser żółty (7), ogórek kiszony , szczypior zielony, kakao na mleku (7)

A ½ banana

A i B i C Barszcz biały z ziemn. (7,9), kasza gryczana (1), pulpet mielony wieprzowy w sosie pomidorowym (1,3,7), fasolka szparagowa polana bułką i masłem (1,7), kompot pomarańczowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ baton kukurydziany

B ½ banana

A i B kisiel owocowy własnej pracy posypany żurawiną

PIĄTEK– 06.03.2020

A i B Kasza manna na mleku (1,7), chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), pasta z tuńczyka (3,4), papryka mix, koper zielony, herbata zielona

A ½ jabłka

C Zupa ryżowa z pieczarkami (7,9), A i B Zupa ogórkowa z ryżem (7,9), ziemniaki, C kotlet z ryby morszczuka + sos grecki (1,3,4,7), A i B jajko sadzone (3), surówka z buraków czerwonych, kompot owocowy, C dodatek chleb pszenny (1)+ chipsy owocowe bez cukru

B ½ jabłka

A i B weka z miodem (1,7), kawa zbożowa na mleku (7)


Autor: Gabriela Latosi - intendent