JADŁOSPIS

JADŁOSPIS tygodniowy od 08.03.2021r. – 12.03.2021r.


Śniadanie: I danie-zupa mleczna,
II danie -kanapka
OBIAD: I Danie-zupa, II DaniePODWIECZOREK
Poniedziałek -08.03.2021A Płatki kukurydziane na mleku (7), chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka, pomidor, koper ziel., herbata lipton cytrynąA, B Zupa ogórkowa z ziem. jajkiem.( 3,7,9), makaron z twarogiem białym (1,7),½ jabłka, B-kiwi, kompot owocowy, B-chleb pszenny (1)A bułka weka z masłem (1,7), miód, kakao na mleku (7)
Wtorek– 09.03.2021A Makaron ziarenka na mleku (1,7), chleb graham z masłem (1,7), pasztet drobiowo-wołowy własnej pracy(1,3), ogórek zielony, pietr. ziel. herbata wiśniowaA, B Zupa pomidorowa z ryżem (7,9), ziemniaki, chips z kurczaka (1,3,), marchewka z jabłkiem, śmietaną (7), kompot owocowy, B-chleb pszenny (1)+ herbatniki (1)A mus porzeczkowy z jogurtem naturalnym (7), herbatniki BE-BE(1)
Środa – 10.03.2021A Suchar na mleku (7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), schab wieprzowy zapiekany własnej pracy, pomidor, koper ziel. herbata z cytrynąA, B Barszcz czerwony z ziemn. jajkiem. (3,7,9), ryż polany śmietaną, owocami suszonymi (7), kompot owocowy, B-chleb pszenny (1)+ NiespodziankaA naleśniki z serem własnej pracy (1,3), herbata z cytryną
Czwartek– 11.03.2021A Makaron literki na mleku (7), chleb żytni z masłem (1,7), pasta jajeczna (1,3), rzodkiewka, pietruszka ziel., herbata owocowaA ,B Ryżanka (9), kasza jęczmienna, polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym (7), kapusta pekińska z papryką, kukurydzą cebulą w sosie winegre, kompot owocowy, B-chleb pszenny (1)+ gruszkaA budyń waniliowy własnej pracy posypany rodzankami (1)
Piątek -12.03.2021A Płatki owsiane na mleku (1,7), chleb słonecznikowy z masłem (1,7), BUFET SZWECKI : szynka drobiowa, ser żółty, papryka czerwona, koper ziel, kiełki warzyw, mix sałat, herbata lipton cytrynąA, B Rosół z makaronem (1,9), ziemniaki, kotlet mielony z ryby dorsza (1,3,4), ogórek kiszony z marchewką, kompot owocowy, B-chleb pszenny (1)+jabłkoA gruszka

Jadłospis ma oznaczenia poszczególnych grup wiekowych: A-dzieci od 3 lat do 6 lat, B-dzieci od lat 7-10.. W wyżej wymienionych potrawach występują alergeny, które są na osobnej kartce. Z przyczyn technicznych i organizacyjnych w jadłospisach mogą wystąpić drobne zmiany.